Oprichting Platform Drone Racing

Voor drone racers, door drone racers

Oprichting Platform Drone Racing

8 januari 2019 persbericht 0

Persbericht, Groningen 8 januari 2019.

Snelheid gecombineerd met moderne videobrillen en het gebrul van … propellers. Op meerdere plekken in Nederland wordt er wekelijks getraind in sporthallen, leegstaande hangaars, evenementhallen en leegstaande bedrijfspanden.

Voor de meeste mensen zijn drones niets nieuws meer, iedereen heeft er een of kent wel iemand met een drone. Mooie foto’s en films maken, medicijnen autonoom transporteren, vermiste mensen en dieren opsporen; er zijn tal van manieren om drones in te zetten. Dit soort vliegen gebeurt echter meestal met de ondersteuning van GPS en een tal van geautomatiseerde sensoren voor stabilisatie.

Een steeds groter groeiende groep ‘piloten’ gebruikt deze gadgets echter als ware racemonsters en bestuurt ze volledige handmatig. Via een videobril zien ze wat de drone ziet en bereiken ze snelheden van meer dan 120 km/h op een voor de meeste mensen onbevattelijk 3d parcours.

De afgelopen maanden hebben de vijf grootste Nederlandse indoor dronerace organisaties, te weten Team Blobfish uit Valkenburg, Dutch Drone Squad uit Alkmaar, Total Drone Xperience uit Purmerend, Team Multirotor Racing Oss en DronEvents uit Groningen, de handen in elkaar geslagen om een (inter)nationaal platform op te richten voor droneracers en dronerace organisaties.

Platform Drone Racing Nederland, afgekort PDRNL, zal zich richten op het ondersteunen en ontwikkelen van de Nederlandse drone racing scene door lokale clubs en verenigingen te ondersteunen en door nationaal reglementen en wedstrijden te coördineren.

De focus van PDRNL ligt aankomend jaar op het samenbrengen van verschillende organisaties en op het opzetten van een gezamenlijke nationale ranking voor alle aangesloten partijen. Verder wil PDRNL het makkelijker maken om een drone race club of vereniging op te starten en te ondersteunen. Het voornaamste doel is om piloten samen te brengen zodat we onze sport zowel binnen als buiten verder kunnen ontwikkelen.

Via www.platformdroneracing.nl kunnen piloten en organisaties in contact komen en informatie vinden van trainingsdagen, wedstrijden en ranking’s door heel Nederland. Ook is er een voorstel voor wedstrijdreglementen waarop piloten tot 31 januari commentaar op kan geven.

Discussieer mee over de toekomst van drone racing in Nederland via #pdrnl op https://fpvnederland.slack.com en like ons op Facebook via https://facebook.com/pdrnl

Volg en like ons:
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.