Nelis FPV wint Blobfish indoor battle 2019

Voor drone racers, door drone racers

Nelis FPV wint Blobfish indoor battle 2019

29 april 2019 Race verslag Wedstrijd 0


Afgelopen zondag organiseerde team Blobfish zijn allereerste wedstrijd in de hangaar van vliegbasis Valkenburg. 28 piloten vlogen over een technische track en hadden daar een flinke uitdaging aan.

Niet alleen werd er gestreden voor het podium, maar tijdens de kwalificatieraces konden ook alle piloten hun overall ranking verbeteren van het indoor seizoen.

Verloop van de wedstrijd

Gedurende de dag werden er 9 kwalificatierondes gevlogen van 7 heats met 4 piloten. Het doel van de kwalificatierondes was tweeledig. Ten eerste telden de snelste drie opeenvolgende laps voor kwalificatie voor de knockouts die de dagwinnaar zouden bepalen. Ten tweede werd voor de seizoenspuntentelling van elke piloot 50% van de snelste 3 opeenvolgende laps gedurende alle kwalificatierondes meegenomen.

De 16 piloten die de snelse drie opeenvolgende laps vlogen tijdens de kwalificatierondes gingen door naar de knockouts. Tijdens elke heat konden de piloten punten verzamelen: 3 voor de eerste plek, 2 voor de tweede plek,
1 voor de derde plek en 0 punten voor de vierde plek. Aangezien elke heat van de kwart- en halve finales 3 keer werd gevlogen, kon een piloot die een keer pech had toch nog doorstomen naar het volgende gedeelte.


Dagwinnaar

De dagwinnaar was Nelis FPV, die na een spannende chase-the-ace twee keer winst wist te pakken. De strijd om plek twee en drie was bloedstollend, met Shaggy FPV en andreas fpv die elkaar op slechts twee tienden van een seconde op de hielen zaten. Bekijk de split stream van die race hier terug:

De dagwinnaars zijn:
1ste – Niels Meerdink (Nelis FPV)
2nd – Ralph Hogenbirk (Shaggy FPV)
3rd – Andreas Klein (Andreas FPV)

Helaas greep Andrzej Krasny (Sir Crashalot) net naast het podium en eindigde op een 4e plek.

Daarnaast was er ook nog een prijs voor de “Crash of the day”, deze ging naar Andreas Klein (Andreas FPV) vanwege de prestatie om in een crash 2 a 3 armpjes van het frame te breken.

Timing en rankings


De timing en rankings van de race werd verzorgd door Total Drone Xperience. Tijdens de races kon iedereen meekijken met de piloten via een split screen. Na elke race zagen de piloten in real-time op het scherm wat hun tijden voor de race waren, hun rankings voor de dag en de punten die ze tot dan verzameld hadden voor de seizoensranking.

Op https://rankings.platformdroneracing.nl/?series_id=21 kunnen de resultaten van de race bekeken en gesorteerd worden. Klik je op de fastest lap van een piloot, dan kan je de video van die race bekijken.

Seizoensranking

In de seizoensranking staat Nelis FPV nu bovenaan. Hij kan tijdens de zesde en laatste race ook niet meer van zijn troon gestoten worden. Terwijl DroneD pech had tijdens knockouts heeft ie wel goede zaken gedaan tijdens de kwalificaties. In de seizoensrankings is hij naar plek 2 geklommen! Tijdens de laatste race van het indoor seizoen zal hij die plek moeten verdedigen ten opzichte van Sir Crashalot.

De strijd om plekken 4, 5 en 6 van de seizoensranking zal beslecht worden door FPV Biggie M, Jedeye FPV en Shaggy FPV. Voor plekken 7, 8, 9 en 10 zal het gevecht plaatsvinden tussen Mr Green, Mano, Thomas FPV en Kort door de Bocht.

Via deze weg wil team Blobfish iedereen nogmaals bedanken voor zijn/haar aanwezigheid en de crew bedanken voor het mede mogelijk maken van de wedstrijd! 

Op naar de volgende race in Groningen!

Volg en like ons:
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.