Dennis ‘DroneD’ Mennema oppermachtig in de ranking van het NK outdoor 2019

Voor drone racers, door drone racers

Dennis ‘DroneD’ Mennema oppermachtig in de ranking van het NK outdoor 2019

29 augustus 2019 persbericht Race verslag 0

Door stormachtige omstandigheden kon ranking #3 in Arnemuiden niet doorgaan. De derde kwalificatiewedstrijd van het NK outdoor 2019 werd daarom pas op 24 augustus 2019 gevlogen in Vught.

Het was al eerder bekend dat Dennis ‘DroneD’ Mennema die wedstrijd had gewonnen, en dat Sir Crashalot en Stickman tweede en derde waren geworden. Na het verzamelen, opschonen en invoeren van alle data zijn nu ook de posities en tijden van alle andere piloten bekend.

De volledige uitslag van ranking #4 in Vucht op 24 augustus 2019. De interactieve versie van deze statistieken vind je op https://rankings.platformdroneracing.nl/?series_id=31

Behalve voor de dagwinst streden de piloten op ranking #4 ook voor de felbegeerde punten in de seizoensranking. Die punten worden berekend op basis van de snelste drie opeenvolgende laps in een ronde. Om de consistentie en snelheid van piloten te belonen tellen 50% van alle kwalificatierondes hiervoor mee.

Ook in de kwalificatierondes liet Dennis ‘DroneD’ Mennema al zien dat hij ongelooflijk snel én consistent is. In de puntentelling van de seizoensranking weet hij tot dusver telkens de toppositie te bemachtigen. Op plek twee in de seizoensranking staat Andrzej ‘Sir Crashalot’ Krasny. In de eerste drie kwalificatiewedstrijden eindigde hij op de respectable derde, tweede en derde plaats. Met een aardig puntenverschil komt Tom ‘Mr Green’ Koopmanschap nu op de derde plaats in de ranking.

De seizoensranking van het NK outdoor 2019 na ranking #4 te Vught. Op https://rankings.platformdroneracing.nl/?series_id=25 kan je de interactieve versie van de rankings vinden.

De enige manier om Dennis nog van de troon te stoten dit outdoor NK is als één andere piloot tijdens de kwalificatierondes van de volgende drie rankings telkens sneller is dan hij. Ook moeten het wedstrijden zijn waar veel piloten zijn, zodat de winnaar telkens lage seizoenspunten krijgt. Piloten die Dennis willen onttronen zullen dus flink aan de bak moeten.

Voor plekken twee en drie is de strijd nog open. Andrzej belandde de vorige wedstrijden respectievelijk op de derde, tweede en derde plek. Niels ‘Nelis FPV’ Meerdink kon de eerste wedstrijd niet mee doen en had ontzettende pech tijdens de kwalificatiefase van de tweede wedstrijd. In Vught leek hij weer in vorm en pakte hij de tweede plek. Als hij dat nog een keer of twee doet zou hij Andrzej zomaar van de tweede plek kunnen stoten.

Tom, nu op nummer drie in het klassement, zal ook aan de bak moeten. Een vierde, zevende en vierde plaats in de afgelopen wedstrijden zullen niet genoeg zijn om zijn huidige positie in het klassement te behouden. Er zijn nog een aantal piloten die kans maken, zoals Niels, Andreas en Ralph ‘Shaggy FPV’ Hogenbirk die allen een aantal wedstrijden niet meededen of pech hadden.

Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt Dennis zich dus comfortabel op de eerste plek te hebben genesteld. Dat wil echter nog niet zeggen dat hij nu al zekers is van zijn positie. Ook de andere hooggenoteerde piloten zullen alles op alles moeten zetten om hun positie vast te houden of verbeteren.

De eerstvolgende kans voor de piloten om hun seizoensranking te verbeteren is tijdens ranking #5 op 7 september in Diepenveen. De geruchten gaan dat een aantal toppiloten deze dag niet aanwezig kunnen zijn. Dat betekent dat anderen hier goede zaken kunnen doen!

De volgende wedstrijd wordt ook uitzonderlijk omdat de hele zaterdag gereserveerd is voor kwalificatierondes. Dat betekent dat er veel lipos gevlogen kunnen worden en dat piloten meer kans hebben om 50% van de heats ten minste drie snelle opeenvolgende laps te vliegen. Schrijf je dus snel in voor het NK outdoor 2019!

Let the battle continue … tot de volgende race!

Volg en like ons:
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.